Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme

Tweedaagse werkbezoek van Minister TCT aan Frans Guyana

De Minister van Transport, Communicatie en Toerisme heeft een tweedaagse werkbezoek heeft gebracht aan Frans Guyana. Het doel van het bezoek was tweeledig, ten eerste om de opening van de Salon Du Turismo, de toerismebeurs bij te wonen in Cayenne en ten tweede voor het bespreken van de veerverbinding Albina-St. Laurent du Maroni.

De toerismebeurs stelde het toeristische aanbod van Frans-Guyana ten toon en bood een platform voor toerisme gerelateerde bedrijven om te netwerken en samen te werken.

Tijdens het bezoek benadrukte Minister Jubithana het belang van het versterken van de samenwerking tussen de twee naties voor de bevordering van de Toerisme sector.  De Minister gaf aan dat een nieuwe boot en steiger die gebouwd zullen worden, een cruciale rol zullen vervullen bij het stimuleren van het toerisme in beide landen. De minister besprak ook de verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om de toeristische ervaring te verbeteren waaronder het vergemakkelijken van het aanvragen van een visum, het uitwisselen van horeca studenten en het onderhouden van de route Paramaribo-Cayenne-Belem door Surinaamse carriers.

Het bezoek van de Minister aan Frans-Guyana markeert een belangrijke mijlpaal in de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen en weertoont de inzet van de regering om het toerisme te bevorderen en de connectiviteit te verbeteren.