Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme

Luchthaven

Suriname heeft twee Internationale luchthavens.

JAP -airport en Zorg en Hoop airport.
De grootste airport is JAP- airport, vernoemd naar Johan Adolf Pengel. Deze luchthaven ligt op 45 km afstand van de hoofdstad Paramaribo te Zanderij.
In 2012  is de luchthaven volledig gerenoveerd en uitgebreid.

De luchthaven biedt sindsdien verschillende moderne diensten waaronder een Tourist information desk in de aankomsthal, Duty free shops en banquaire diensten van de DSB, De Surinaamse Bank. Daarnaast hebben een aantal commerciële bedrijven hun intrek genomen op de luchthaven waardoor het reizen voor de reiziger prettiger en efficiënter is geworden. Denk aan een car rental service, een touroperator, een telefoonwinkel, souvenirwinkel en nog meer. 

Contactgegevens :
JAP AIRPORT
Luchthavenlaan 1
Para
Telephone: 0325200
Fax: 0325373
E-mail: smjp@japi-airport.com

Om een beeld te krijgen van de vernieuwde moderne internationale luchthaven van Suriname zie ook: 
https://youtu.be/joboBVJhkCw

De tweede airport is Zorg en Hoop gevestigd aan de Doekhiweg, Paramaribo, Suriname. Deze luchthaven ligt op ongeveer 4 km afstand van de hoofdstad Paramaribo en biedt ook parkeergelegenheden.

Deze airport is tot voor kort vooral voor binnenlandse vluchten belangrijk geweest. Sinds december 2014 worden er ook regionale vluchten vanaf deze luchthaven uitgevoerd. Alle overheidsdiensten zoals de Immigratiedienst, de Douane, Vreemdelingen Politie, BOG ( Bureau Openbare Gezondheidszorg),
BNV ( Bureau Nationale veiligheid) /CIVD ( Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst) zijn permanent gehuisvest op Zorg en Hoop. Vanuit Zorg en Hoop vertrekken er dagelijks vluchten van en naar Georgetown, Guyana, uitgevoerd door Gum Air.

  1. Is er een mogelijkheid tot parkeren voor langere periode op JAP Airport?
    De luchthaven biedt de mogelijkheid uw voertuig voor langere periode te parkeren. Hiervoor is er een  beveiligde parkeerplaats. Er zijn ook speciale garageboxen waar u gebruik van kunt maken.

  2. Is er ook een mogelijkheid gebruik te maken van de luchthaven voor de zogenaamde – non scheduled flight?
    Om gebruik te maken van de faciliteiten voor het uitvoeren van een non- scheduled flight op JAP airport, dient u van tevoren een aanvraag te doen bij het management van de luchthaven. Hiervoor kunt u een toestemmingsformulier invullen. Hier kunt u mer informatie daarover vinden