Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme

Startsein renovatie ambtswoning DC Saramacca, Groningen tot museum en expo ruimte

Het ministerie van Transport, Communiatie en Toerisme, directoraat toerisme, i.s.m het ministerie van Openbare Werken en het Commissariaat van Saramacca kondigen met trots aan de start van de renovatie van de ambtswoning te Groningen, Saramacca tot een museum en expo ruimte. Dit gebouw zal onderdeel zijn van de tourist information & visitor center. De startsein is gegeven worden middels het onthullen van een bord met de project gegevens.

Vanuit het ministerie van TCT, directoraat Toerisme, is het besluit genomen om alle districten te voorzien van een tourist information & visitor center, in public private partnership en met als doel dat alle informatie m.b.t. het toerisme in dat district daar te vinden is, alsook arts and craft, voeding en drank, sanitaire voorzieningen, kinderspeeltuin etc., een a la “Waka Pasi” in Paramaribo.

De ambtswoning van de DC in Groningen te Saramacca, wordt in dezelfde staat gerenoveerd (monumentaal pand) en zal worden gebruikt als expo ruimte/museum met daaromheen de cabana’s. De renovatie van de ambtswoning is de eerste fase van het project Tourist Information & Visitor Center te Groningen.

In fase 2 zullen de cabana’s, sanitaire voorzieningen en kinderspeeltuin worden aangepakt.