Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme

Floriade 2022 & Suriname

Floriade Expo 2022 is de wereldtuinbouwtentoonstelling die vanaf 14 april 2022 een half jaar lang plaatsvindt in Almere, als gaststad om het als stad verder te laten groeien tot de ‘Groene Stad van de Toekomst’. Tijdens Floriade laat de Nederlandse tuinbouw samen met nationale en internationale exposanten voorbeelden zien die steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken. Het is een feest van groen en duurzame technologie.


De floriade Expo 2022 biedt innovatieve en inspirerende oplossingen voor mondiale vraagstukken zoals voedselvoorziening, gezondheid, klimaatsverandering en duurzame energiewinning. Creatieve, groene en duurzame oplossingen zijn nodig om steden veilig, gezond en aantrekkelijk te maken en te houden. Floriade Expo 2022 is een ‘living lab’ en een showcase voor de Groene Stad van de Toekomst.
Het Floriade-park is een 60 hectare groot park waar van alles te ontdekken en te beleven is. Ontdek onder andere de Nederlandse tuinbouw, nationale paviljoens, de meer dan 40 landenpaviljoens en het kunst- en cultuurprogramma dat elk seizoen wisselt. Genoeg om Floriade meerdere keren te bezoeken dus.


Suriname zal dit jaar voor het eerst participeren aan de Floriade. De Floriade is een evenement welke om de 10 jaren wordt gehouden in Nederland als te zijn een wereldtuinbouwtentoonstelling waarbij diverse landen hun aspecten en thema’s gerelateerd aan tuinbouw aan de wereld presenteren.
Dit jaar wordt de Floriade gehouden in de stad Almere en het thema voor dit jaar is “Growing Green Cities” met als subthema’s:

  • greening the city (groenvoorziening in de steden),
  • feeding the city (duurzame voedselvoorziening),
  • healthying the city (gezonder bewuster leven) en
  • energizing the city (duurzame energievoorziening)

Aangezien de subthema’s verschillende sectoren behelzen (Agrarische sector, Toerisme, Cultuur, Volksgezondheid, Milieu, Economie) zal Suriname in teamverband met betreffende vakministers en het bedrijfsleven trachten om Suriname op een waardige wijze te presenteren waarbij het uiteindelijk algemeen doel is om investeringen voor de diverse sectoren binnen te halen. Vanuit Nederland is het de Surinaamse Ambassade die ter plekke de trekkersvol vervult. Samen zullen wij trachten het algemeen belang van Suriname voorop te stellen en het uiteindelijk doel proberen te realiseren. De Floriade duurt 6 maanden en trekt een miljoenenpubliek aan waardoor Suriname hiermee wederom de mogelijkheid krijgt haar voordeel te halen.

Tijdens de gesprekken is vastgesteld dat Suriname zich zal focussen op 3 hoofdthema’s: agri-tech, toerisme en tropenbos, allen gerelateerd aan het hoofdthema en de subthema’s van de Floriade zelf.

Voor meer informatie:
https://floriade.com/nl/veelgestelde-vragen/
https://www.almere.nl/vrijetijd/floriade-expo-2022