Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

EZ vindt partner in Rotary clubs voor uitbanning Single Use plastics

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft partners gevonden in het proces van de uitbanning van single use plastic. Vier Rotary clubs in Suriname gaan middels het Greener Together Milieuproject een bijdrage leveren aan het verbeteren van de ecologische voetafdruk van Suriname. Dit houd in dat zij in publiek-private partnerschap gaan helpen met  het verminderen en of vervangen van single use plasics, correcte afvalbeheer alsook verwijdering van plastic, aluminium en papierafval.  In dit kader hebben zij een Memorandum of Understanding getekend met onder ander de ministeries van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC). De ondertekening heeft op 3 november 2022 plaatsgevonden in het Waaggebouw.

Namens het ministerie EZ heeft waarnemend directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera, de MOU ondertekend. Vermeldenswaard is, dat het ministerie van EZ in november 2019 het gebruiksverbod op Styrofoam heeft ingevoerd. Dat betekent dat Styrofoam nier meer mag worden gebruikt of verkocht.

Door middel van het Greener Together Milieupoject zullen op 15 scholen en de drie ministeries een afvalbeheer systeem worden opgezet en uitgevoerd, die zullen worden gefinancierd en begeleid door 12 bedrijven. Stichting Suriname Waste Management (Suwama) zal trainingen en awareness sessies verzorgen terwijl Amreco en Green Circle Recyclers zullen zorgdragen voor het ophalen en verwerken van het afval. Het project wordt uitgevoerd gedurende het schooljaar 2022-2023 en zal na deze pilot-fase worden voortgezet bij andere bedrijven en scholen.

Dit is een nieuwsartikel