Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

EZ verzorgt workshop over situatieanalyse MKMO-sector

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), is gestart met een situatieanalyse voor Micro, Kleine en Middelgrote Ondernemingen (MKMO). Er is een tweedaagse workshop van start gegaan om akkoord te bereiken over de situatieanalyse van de MKMO en de uitbreiding en vergroting van het concurrentievermogen van de MKMO-sector. De projectcoördinator MKMO-beleid van het ministerie van EZ, Amit Chandansingh, geeft aan dat deze workshop een vervolg is van de voorgaande, waarbij de toezegging vanuit de Caribbean Development Bank (CDB) is gedaan aan de Surinaamse regering om de MKMO een helpende hand te bieden. Aan deze workshop hebben verschillende vertegenwoordigers van het bankwezen, de ministeries en de particuliere sector deelgenomen. De workshop is gestart op donderdag 4 mei 2023 en eindigt op vrijdag 5 mei 2023, in de vergaderzaal van het ministerie van EZ.

De consultant van CDB, Michael Julien, heeft een presentatie gehouden met als thema: “To define the SME defination for Suriname.” In zijn presentatie heeft hij een uiteenzetting gegeven over de situatieanalyse van de Surinaamse MKMO-sector. Hij is verder ook ingegaan op het genderbeleid binnen de ondernemingswereld. Vrouwen in deze branche worden vaker onderbetaald, terwijl zij ook een grote bijdrage leveren.

De regering van de Republiek Suriname heeft financiering aangevraagd bij de CDB voor het ontwikkelen van het MKMO- beleid. Het doel hiervan is het ontwikkelen van een raamwerk voor een sociaal-inclusieve en gender gevoelige MKMO- beleid. Dit raamwerk kan worden aangenomen en geïmplementeerd door Suriname, om de uitbreiding en vergroting van het concurrentievermogen van de MKMO-sector te bevorderen.