Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

EZ publiceert tweewekelijks maximumprijzen voor Basis- en Strategische goederen

Het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) publiceert tweewekelijks een lijst met maximumprijzen voor een tiental Basis- en Strategische goederen. Het doel is om de prijzen van de basisgoederen betaalbaar en beheersbaar te houden en de consument te stimuleren om ook aan controle te doen in de verschillende winkels.

Via social media hebben burgers aangegeven dat de winkelprijzen lager zijn dan de aangegeven maximumprijzen van de publicatielijst. De prijzen kunnen inderdaad lager zijn, omdat de winstmarges verschillen en de winkelier zijn prijs lager mag vaststellen dan de aangegeven maximumprijs van het product.

Een reden tot prijsverschillen van hetzelfde product in diverse winkels kan zijn dat niet alle importeurs als groothandel verkopen, maar gebruikmaken van een tussenhandelaar, die hun kosten doorberekenen. Verder kan het voorkomen dat importeurs een bepaald product bij verschillende leveranciers in het buitenland hebben gekocht tegen diverse prijzen, welke kan leiden tot prijsverschillen van een bepaald product in de winkels.

Hierbij de link voor de publicatielijst van de Basis- en Strategische goederen met een geldigheidsduur van 02 juli-15 juli 2022.

https://drive.google.com/file/d/11ExZ-_6Q7XWOhLa0cD06TBvqnfbueJSk/view?fbclid=IwAR3dfZAIxM18XXFBZZ2S9U7Nl3UTQbIlW9IA8QPadZNdr2Lmodm9Rm0YD3s

Klachten kunnen worden ingediend via +5978530915
Email: klachten.unit@gmail.com

Dit is een nieuwsartikel