Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

EZ ondersteunt ondernemers middels 3-daagse landelijk trainingstraject

Het directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft een landelijk 3-daagse trainingstraject georganiseerd voor startende en doorstartende ondernemers. Dit traject omvat een 3- daagse training “Basisvaardigheden Ondernemerschap” en heeft als doel om onder andere ondernemerschap te stimuleren ter bevordering van de economie in Suriname.  De launch werd gehouden op maandag 19 februari 2024 in het Lallarookh gebouw.

Directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera, heeft aangegeven dat het landelijk trainingstraject een project is van het ministerie van EZ, waarbij zij met trainers van het ministerie, interne alsook externe trainers, gedurende drie dagen de startende en doorstartende ondernemers trainen. Mathoera benadrukt dat tijdens dit traject de ondernemers getraind worden in onder andere hoe zijn hun onderneming professioneler kunnen inrichten en naar voren moeten brengen. Verder geeft de DO- directeur aan dat ondernemers ook leren om hun kennis te verrijken op het gebied van het berekenen van kostprijscalculatie, het maken van een business canvas model, de vaardigheid om hun operatie te leiden en om fondsen aan te vragen. Directeur Mathoera beoogt met dit trainingstraject dat er een gezonde verhouding zal komen tussen import en export en dat het ondernemerschap overgaat naar zelfredzaamheid, waarbij zij van kleine ondernemers kunnen groeien naar middelgrote en grote ondernemers.

Minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van EZ heeft aangegeven dat het heel belangrijk is om ondernemers te ondersteunen, omdat zij de ruggengraat vormen voor de ontwikkeling van de economie van Suriname. Volgens de bewindsvrouw is het geen makkelijke taak om te ondernemen, waardoor het ministerie EZ alsook de regering het initiatief nemen om kosteloos de nodige informatie verschaffen ter ondersteuning en stimulering van de ondernemers. Minister Kuldipsingh benadrukt dat kennis opdoen belangrijk is en drukt de ondernemers op het hart om het trainingstraject af te ronden, omdat het uiteindelijk draait om de toekomst en de ontwikkeling van de economie van Suriname.