Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

ECD constateert prijsopdrijving op basisgoederen aan de Gompertstraat

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft in de afgelopen dagen controlewerkzaamheden uitgevoerd bij enkele winkels aan de Gompertstraat. Er is een onderzoek ingesteld, na een binnengekomen klacht. De ECD heeft tijdens de controlewerkzaamheden prijsopdrijving op basisgoederen geconstateerd.


Tijdens de controle bij H.B. Supermarkt aan de Gompertstraat heeft de ECD geconstateerd dat de verkoopprijs van enkele goederen duurder is dan de daadwerkelijke prijs. Een kilo uien werd verkocht voor SRD 130 terwijl de verkoopprijs SRD 92.85 moet zijn op basis van de aankoopbon van de winkelier. De prijs van Soya olie werd voor SRD 85 verkocht, terwijl de verkoopprijs SRD 81.30 moet zijn. Verder is er prijsopdrijving geconstateerd op zout, babyvoeding van het merk Nutrilon, Pick-Wick thee en gist van het merk Pakmaya.


De ECD heeft verder tijdens de controlewerkzaamheden bij Y. Supermarkt geen uien in voorraad aangetroffen. Bij een prijscontrole volgens de basis- en strategische goederen lijst, zijn er geen overtredingen geconstateerd. De ECD geeft aan dat het belangrijk is dat consumenten ook de locatie doorgeven van de winkels waar er aan prijsopdrijving wordt gedaan. Dit is belangrijk voor de ECD zodat zij gericht onderzoekingen kunnen doen.


Consumenten en ondernemers kunnen hun klachten blijven indienen bij de afdeling Consumentenzaken via het verkort nummer 1940 en via het WhatsApp nummer +5978530915.