Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

DC Brokopondo bespreekt uitdagingen met Minister Kuldipsingh

Districtscommissaris (DC) van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, heeft met een delegatie een bezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Tijdens de meeting zijn de uitdagingen en mogelijkheden van het district Brokopondo besproken. Dit onderhoud heeft op donderdag 02 februari plaatsgevonden.

De focus van DC Mendelzoon in Brokopondo is op het gebied van ondernemerschap. Het gebied kampt met capaciteitsuitdagingen en is daarom voornemens om samen met het ministerie van EZ samen te werken. Ook worden mogelijkheden bekeken om gezamenlijke missies uit te voeren op het gebied van ordening en prijscontrole. De DC kijkt uit naar het intensiveren van de relatie met het ministerie.

Minister Rishma Kuldipsingh stelt het bezoek van de DC van Brokopondo op prijs. Op agenda van het ministerie staan reeds de bezoeken aan de verschillende districten ter oriëntatie gepland. Naar aanleiding van de consultatie gesprekken met de dependances van de verschillende districten zijn de bezoeken in kaart gebracht. Gezien een van de beleidsdoelen van het ministerie het stimuleren van ondernemerschap is, worden ook die mogelijkheden bekeken voor Brokopondo.  Dit jaar ligt de focus ook op de promotie van vrouwelijke ondernemers om zelfredzaamheid onder die doelgroep te stimuleren. De bewindsvrouw kijkt uit naar een productieve samenwerking met de verschillende districten en dependances.