Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

Bedrijfsleven zal profiteren bij toetreding Suriname tot handelsovereenkomst Caricom-Columbia

Minister Rishma Kuldipsingh van Econonomische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft tijdens de opening van het seminar inzake de toetreding van Suriname tot de handelsovereenkomst Caricom-Columbia benadrukt, dat het bedrijfsleven uiteindelijk zal profiteren van de mogelijkheden en kansen die deze overeenkomst biedt. De bewindsvrouw verwacht dan ook dat de private sector feedback zal geven aan het Ministerie van EZ, die haar vertegenwoordigt in het proces naar deze toetreding. Het seminar is georganiseerd door het Onderdirectoraat Internationale Handel van EZ en door minister Kuldipsingh geopend op dinsdag 23 augustus 2022 in de vergaderzaal van het Ministerie.

Tijdens de openingstoespraak heeft de minister verder aangegeven dat het ministerie van EZ al geruime tijd bezig is met het bijwonen van vergaderingen tussen Caricom en Columbia en volgt het onderhandelingsproces welk het CARICOM- secretariaat met Columbia is gestart op de voet. Gelet op de voordelen die ondernemers kunnen halen uit de “Agreement on Trade, Economic and Technical Cooperation between Caricom and the governement of the Republic of Colombia” is het van belang dat Suriname ook partij wordt van deze overeenkomst. Minister Kuldipsingh heeft tot slot aangegeven dat de private sector een belangrijke speler is in het proces en kijkt uit naar de bijdrage die deze sector zal leveren voor wat betreft het aandragen van oplossingen om de economie weer gezond te kunnen maken.

Suriname gaat nu pas toetreden tot deze Overeenkomst, omdat het nog geen lid was van The Caribbean Community (De Caraibische Gemeenschap) toendertijd. De overeenkomst is getekend op 24 juli 1994 en Suriname trad officieel tot lid van het Caraibische Gemeenschap op 1 juli 1995 als veertiende lidland. Aan het seminar participeren zoveel als mogelijk stakeholders.

Dit is een nieuwsartikel