Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie

Ambassadeur USA en minister Kuldipsingh besteden aandacht aan Intellectuele Eigendom

De ambassadeur van de United States van Amerika (USA), Robert Faucher, heeft een werkbezoek gebracht aan de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh. Tijdens dit bezoek waren ook de economische officier bij de US Embassy, Chris Valdez, de Regional intellectual property attaché bij het US Patent & Trademark Office David Kellis, en enkele directieleden van het ministerie aanwezig. Er is specifiek aandacht besteedt aan de Intellectuele Eigendomsrechten. Het bezoek heeft op maandag 08 april plaatsgevonden.

Ambassadeur Faucher, heeft de minister voorgehouden dat het de eerste keer is dat Valdez en Kellis Suriname bezoeken. Voor de heren was het een mooi moment om Suriname te bezichtigen en zijn daarentegen benieuwd naar de ontwikkelingen in het land. Er is gekeken naar hoe de samenwerking tussen Suriname en USA bevordert kan worden op het gebied van de bescherming van Intellectuele Eigendom in Suriname. Valdez en Kellis zijn bereid hun kennis en ervaring hierover te delen. Dit zal ook bijdragen aan het opzetten van bedrijven door Amerikanen.

Minister Kuldipsingh is ook de mening toegedaan dat bedrijven beschermd moeten worden op het gebied van Intellectuele Eigendom. De ondernemers zowel de samenleving zullen geïnformeerd worden over de Intellectuele Eigendomsrechten. Zij stelt het op prijs dat de deskundigen bereid zijn om hun kennis te delen. Dit kan volgens de bewindsvrouw ervoor zorgen dat het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) verder geschoold wordt. Hierover zullen nadere afspraken gemaakt worden. BIE is een afdeling van het ministerie van EZ die belast is met de uitvoering van taken die te maken hebben met de Intellectuele Eigendom. Hier worden er handelsmerken geregistreerd. Iedereen kan bij het Bureau terecht voor meer informatie hierover.

Contact gegevens BIE:

Hendrikstraat 69

Telefoon: 498933/433336 ǀ info.bie2021@gmail.com