Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme

De Toerisme Raamwet en de Wet Toerisme Autoriteit Suriname goedgekeurd in DNA

Op 13 April 2022 heeft de Nationale Assemblee na een lange periode van discussie de Toerisme Raamwet en de Wet Toerisme Autoriteit Suriname met algemene 33 stemmen aangenomen. De goedkeuring en afkondiging van deze wet is al bijkans 20 jaar lang besproken geworden door opeenvolgende regeringen.

De initiatiefnemers van deze wet waren Obed Kanape (ABOP/PL), Patricia Etnel (NPS) en Cedric van Samson (VHP).

De goedkeuring van deze wet is verlopen door de inzet van de minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme, Directeur Rabin Boeddha van directoraat Toerisme, de sector, deskundigen, de commissie van rapporteurs en het geheel parlement. Vermeldenswaardig is dat er ook door de oppositie quorum is verleend voor de vergadering als bij de stemming.

Minister Jubithana gaf aan dat met de goedkeuring van deze wet wij kunnen zorgdragen dat er een duurzame inkomstenbron word ontwikkeld voor de natie. Suriname is voor 93% groen, het is vanwege haar schoonheid, de culturen en historie de groene Eldorado.

Met deze wetten wordt beoogd de toerisme sector in Suriname te definiëren, reguleren, ordenen en aan te sturen op basis van een integrale duurzame visie ter bevordering van de economische groei. Bij de uitvoering van deze Wetten, zal het Ministerie de coördinerende taak toebedelen aan de Suriname Tourism Autoriteit (STA), conform haar taken en bevoegdheden binnen het instellingsbesluit. Hierdoor zal er een grotere mate van controle en toezicht binnen de toerisme sector plaatsvinden.