Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme

Bezoek van de Guyanese Ambassadeur aan de Minister van TCT

Op 28 Maart jongstleden heeft de Ambassadeur van Guyana Dhr. Virjanand Depoo een bezoek gebracht aan het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.
Tijdens dit bezoek is de samenwerking tussen Suriname en Guyana voor het bevorderen van de toerisme sector besproken.

Minister Jubithana gaf aan dat de samenwerking tussen Suriname en Guyana zich zal richten op factoren die de twee naties binden met name: cultuur, natuur en erfgoed. Zowel Suriname als Guyana zijn drukdoende om de toerisme sector verder te ontwikkelen. In het kader hiervan is het van belang dat beide naties samenwerken om meer bekendheid te geven aan de guyana’s. Ook gaf de Minister zijn visie over de ontwikkelingen van de toerisme sector binnen de drie guyana’s.

Aansluitend aan de minister van TCT zijn tweedaagse werkbezoek aan Frans-Guyana. voor de opening van de Salon Du Turismo, zijn er ook gesprekken gevoerd over het organiseren van een guyana’s toerisme beurs in samenwerking met Frans-Guyana.

Ten slotte is de verbetering van de Canawaima ferry service ook besproken. Suriname en Guyana dragen beide toe aan het onderhoudt van deze ferry en zullen zich inzetten voor de verbetering van de ferry diensten.