Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

“Wij ondersteunen staatsbedrijven die steun nodig hebben”

President Chandrikapersad Santokhi zegt dat zijn regering staatsbedrijven die steun behoeven ondersteunt. “Alleen verwachten we eerst een herstructureringsplan. Zolang er geen herstructureringsplan komt, gaat er geen financiële injectie vanuit de staat. Zo hebben we ons bacovenbedrijf FAI ondersteund met SRD 31 miljoen voor de doorstart en zodat de salarissen nog betaald konden worden.”

Het staatshoofd zegt verder dat ook de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) een financiële injectie heeft ontvangen van de staat. Het gaat in deze om een bedrag van twee miljoen USD. Dit bedrag is bedoeld om het bedrijf de ruimte te geven om een nieuwe start te maken, verduidelijkt de president. Hij gaf deze uiteenzetting op woensdag 25 mei 2022 tijdens een regeringspersconferentie, waarbij het boekwerk inzake de beleidsresultaten in verband met twee jaar regering Santokhi-Brunswijk werd gepresenteerd.

De regeringsleider zegt dat er ook fondsen beschikbaar worden gesteld voor macro-, en micro- en middelgrote ondernemingen. Deze middelen zijn bestemd om bedrijven bij te staan bij het verrichten van onderzoekingen en het verlenen van technische bijstand. De bewindsman zegt verder dat er fondsen beschikbaar zijn voor gemeenschapsprojecten. De regering is verder voornemens grootschalige financiële injecties te geven aan sociaalzwakkeren.