Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Algemene- of bijzonderegelegenheden

Algemene of bijzondere gelegenheid

Tenzij anders is beslist door de President, worden onderscheidingen uitgereikt bij een algemene aangelegenheid (de verjaardag van de Republiek Suriname op 25 november) of tussentijds bij een bijzondere gelegenheid (meerjarige jubileum van verenigingen, ondernemingen of andere instanties).

In verband met 47 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid op 25 november 2022 zijn aan 123 personen een ereonderscheiding toegekend.

Klik hier voor de lijst van decoratie 23 november 2022 

Tussentijds bij een bijzondere gelegenheid in 2022

Op 15 juni 2022:

Gedecoreerden in het kader van de jaardag van VHP

Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster. Deze onderscheiding kreeg Jules Rattankoemar Ajodhia op zaterdag 15 januari 2022 op het presidentieel paleis van president Chandrikapersad Santokhi. Ajodhia behoort tot een groep van 31 personen die in verband met haar 73-jarig bestaan door de politieke organisatie VHP zijn voorgedragen om gedecoreerd te worden.

Klik hier voor de lijst van gedecoreerde VHP’ers 

Op 01 februari 2022

Decoratie in verband met het Chinees Nieuwjaar

In het kader van het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Tijger, heeft president Chandrikapersad Santokhi 7 leden uit de Chinese gemeenschap in Suriname gedecoreerd. Deze ceremonie vond op dinsdag 1 februari 2022, de eerste dag van het Chinees Nieuwjaar, plaats op het presidentieel paleis.

Klik hier voor de lijst van gedecoreerde Chinezen

Op 14 juni 2022

Decoratie van Sri Sri Venkatratnam, Ravishankar Ramanayakanpet ( mba Sri Sri Ravi Shankar)

De wereldwijd bekende humanitair, spiritueel leider en vredesambassadeur Sri Sri Ravi Shankar is gehonoreerd door president Chandrikapersad Santokhi. De grondlegger van de Art of Living Foundation is op 14 juli 2022 benoemd tot Grootofficier in de Ereorde van de Gele Ster.

Op 31 oktober 2022  

Decoratie van de Ambassadeur Karen Williams

In het kader van het einde van haar ambtstermijn als ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, is H.E. Karen Williams op 31 oktober 2022 door president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerd. Deze plechtigheid vond plaats op het Presidentieel Paleis. In het bijzijn van verschillende hoogwaardigheidsbekleders zijn de versierselen, Drager van het Grootlint in de Ere Orde van de Palm, door het Staatshoofd gehangen.
Klik hier

Op 20 december 2022

Zijn aan 148 bloeddonoren een onderscheiding toegekend. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die respectievelijk, 30, 45,50.60,90 en 100 keren bloed hebben gedoneerd. Het gaat om 50 vrouwen en 98 mannen die zijn benoemd, in een der klassen van, de Ere-orde van de Gele Ster, respectievelijk tot Ridder-; Officier-; of Commandeur; in de Ere-orde van de Gele Ster. 

Klik hier voor de lijst van gedecoreerde bloeddonoren 

Retourneren van onderscheidingstekens bij overlijden of bevordering

Het is natuurlijk een bijzondere eer dat u door de President van de Republiek Suriname bent onderscheiden. Dit heugelijk feit zal u nimmer willen vergeten en wij twijfelen er niet aan dat u zorgvuldig zult omgaan met uw onderscheidingsteken. Het onderscheidingsteken of eremedaille kan gedragen worden wanneer u binnen uw eigen omgeving een bijzondere gelegenheid bezoekt.

Weliswaar is bij Wet ook rekening mee gehouden dat de onderscheidingen van Staatswege verstrekt zijn geworden en dienen derhalve in geval van onder meer overlijden, of benoeming in een hogere klasse van de Ereorde geretourneerd te worden”. Voor meer informatie of vragen kan contact opgenomen worden met het Kabinetskantoor Bestuurlijke en Administratieve Aangelegenheden; secretariaat Adviescommissie voor Surinaamse Onderscheidingen tel no.426851 toestel 356/354 of mailen naar adviescie.decoraties@gov.sr