Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

VP Brunswijk: ‘Wij hebben begrip voor ontevredenheid burgers’

Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat de regering begrip heeft voor de ontevredenheid van delen van de bevolking. Echter beschikt de regering niet over een toverstok om het land binnen enkele maanden uit de aangetroffen crisis te halen. Tijdens een exclusief interview met de Communicatie Dienst Suriname en het Directoraat Volkscommunicatie vraagt de functionaris geduld van de bevolking. “Deze regering kent haar verantwoordelijkheid en zal het op zich nemen om verlichting te brengen voor de Surinaamse bevolking. Wij gaan niet hier zitten om het Surinaamse volk te onderdrukken. Juist dat willen wij helemaal niet.” Vicepresident Brunswijk zegt verder, dat het ligt in het streven van de regering om het volk na het eerste jaar van de regering verlichting te laten merken. Hij vraagt de samenleving daarom om nog wat geduld te betrachten.

President Chandrikapersad Santokhi zegt oor te hebben voor alle noden vanuit de samenleving. Hij zegt dat er eraan gewerkt wordt om de beloftes die gemaakt zijn rond de verkiezingen na te komen. De president zegt dat de indruk bij het volk ontstaan is dat de regering zaken na haar aantreden onmiddellijk zou oplossen. Echter werd de regering ermee verrast dat de mogelijkheden beperkt waren. “Wij gaan niet bij de pakken neerzitten, maar we kijken wel welke de mogelijkheden zijn. De financiële crisis ten aanzien van het nationaal huishouden hebben wij al onder controle. Wij kijken ook naar wat wij in de periode achter ons hebben gespaard, zodat wij daarmee wat projecten kunnen uitvoeren.”

President Santokhi zegt samen met de vicepresident het besluit genomen te hebben om die beloofde middelbare school van de vorige regering, die bij elke verkiezing een bordje kwam plaatsen ‘’ hier komt de middelbare school Marowijne’’, op te zetten. “Wij gaan dit weekend starten met de bouw, met de middelen die wij hebben gespaard en middels samenwerking met de particuliere sector en internationale donateurs. De week daarna gaan we naar Nickerie in het gebied van Pettenpolder. Daar was er nooit stroom. Wij gaan daar elektrificatie brengen. De week daarop gaan we ook dankzij de besparing van de afgelopen 7 maanden naar Commewijne om te starten met de watervoorziening. De week daarna gaan wij naar Para. Te Hannover zal een scholencomplex worden neergezet. Wanneer die plannen van ons in uitvoering gaan weten bepaalde groepen nu al dat ze nooit meer mandaat van het volk gaan krijgen, want dan heeft het volk het bewijs dat wij allemaal beter zijn geworden van wat deze regering gedaan heeft”, aldus president Santokhi.