Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

VOJ-Scholen worden voorzien van gratis internet

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (OWC) heeft in samenwerking met Telesur een pilot wifi-project voor VOS-scholen gelanceerd. De launch is gepleegd door president Chandrikapersad Santokhi op 6 februari 2024 op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap in aanwezigheid van Henry Ori, minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur en zijn team, Prewien Ramadhin, waarnemend directeur e-Gov en Mike Antonius, directeur Telesur.

Tijdens de lancering is de rol van technologie binnen het onderwijs benadrukt. President Santokhi geeft aan dat hij vanaf zijn aantreden het een wens was VOS-scholen te voorzien worden van wifi. “Het is niet zo makkelijk geweest vanwege de technische zaken en financiële druk, maar het is nu eindelijk zover en een feit. Met deze bereikte mijlpaal zal uiteindelijk de toekomst van ons onderwijssysteem verrijk en versterk worden”, aldus het staatshoofd.

Met de dit project wordt niet alleen de internettoegang voor de scholen mogelijk gemaakt, maar wordt ook de mogelijkheid tot het verrijken van kennis en de toegang tot informatie over moderne technologieën geboden. “Door het implementeren van dit wifi-project kunnen de kinderen in het verre binnenland ook genieten van het onderwijs. Ik heb benadrukt dat er een sociaal pakket, waaronder goedkoop wifi voor de jongeren samengesteld moet worden, zodat studenten toegang hebben tot het internet en hiermee toegang hebben tot het goed onderwijs”, stelt de regeringsleider

De studenten zijn opgeroepen goed gebruik te maken van de geboden mogelijkheden. Het project geldt voorlopig voor de VOS- scholen en als alles goed in kaart is zal het project verder uitgebreid worden naar de VOJ- scholen.