Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Vijfde keer grondpapieren uitgereikt in Nickerie

In het district Nickerie heeft de uitreiking van 320 grondpapieren plaatsgevonden. Deze vijfde uitreiking heeft plaatsgevonden op 5 augustus 2023 in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer. Het betreft alleen uitgiften van mensen die al jarenlang wachten op hun grondpapieren, en geen recente online aanvragen.

Met deze uitreiking is reeds meer dan  300.000 HA grond uitgegeven. President Santokhi wenst met de uitreiking van grondpapieren zekerheid te bieden dat zal bijdragen aan de ontwikkeling van het land. Bij de uitreiking is onder de aandacht gebracht dat de bevolking graag een afdeling van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS) in Nickerie wenst. De dure reis naar Paramaribo voor het indienen van de nodige stukken zou dan niet hoeven. Minister Vorswijk heeft aangegeven dat er werk van wordt gemaakt dat er permanent een afdeling van het MI-GLIS in Nickerie is.

De bewindsvrouw heeft in haar toespraak aangegeven dat een groter aantal uitgiftes mogelijk zou zijn als het proces van indienen feilloos zou geschieden. “Vele stukken zijn niet compleet ingediend, anders zouden we vandaag met zeker 400 stukken komen naar Nickerie”, aldus de minister.