Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Top SWM houdt vervolgpresentatie voor regering

De directie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij NV (SWM) heeft een vervolg presentatie gehouden voor de regering. Dit gebeurde op dinsdag 2 maart 2021. Aanwezig waren president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. In de vorige ontmoeting van november 2020 heeft de directie van het waterleidingbedrijf de nodige instructies gehad voor het presenteren van plannen en voornemens in het kader van het verder verbeteren van de waterdistributie naar de samenleving toe.

Alwin Linger, onderdirecteur Strategie en Planning van de SWM zegt, dat er gebieden zijn geïdentificeerd die moeten leiden tot verhoging van de productiecapaciteit. Een van de gebieden is onder meer Commewijne, met name te Peperpot, La Liberte. Volgens de bedrijfstopper komt er een grote waterinstallatie met een capaciteit van 500 m3 per uur. Behalve Commewijne is het district Marowijne ook gekenmerkt als prioriteitsgebied. Ten aanzien van Commewijne is het de bedoeling dat rond het eind van dit jaar de waterinstallatie wordt gebouwd met de bijbehorende transportleidingen. Voor wat betreft Marowijne gaat het om een integraal project, omdat er een nieuw station moet worden gebouwd te Moengo. Met deze installatie moet de waterproblematiek in dit district tot het verleden behoren. Daar ligt de SWM aan de start van de werkzaamheden. Met de regering wordt nagegaan hoe dit project zo spoedig mogelijk kan worden afgerond.

Met de regering is verder gesproken over de plannen van het bedrijf voor het produceren van gebotteld water en het exporteren daarvan en wat daarvoor juridisch en financieel nodig is. Er komen gesprekken met minister Achaibersing van Financiën en Planning en diens collega David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.