Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Tijdslijn uitgerekend voor uittreden drietal leden uit RvC Staatsolie

Op dinsdag 30 augustus 2022 heeft er op het Kabinet van de President een reguliere Staatsolie Raad van Commissarissen (RvC-vergadering) plaatsgevonden. In deze vergadering is de tijdslijn uitgerekend voor het uittreden van drie RvC-leden, te weten: Mellisa Santokhi-Seenacherry, Leo Brunswijk en Harry Dorinnie. De Staat Suriname heeft als aandeelhouder van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. een gesprek gehad met Annand Jagesar, de CEO van Staatsolie. Tijdens deze bijeenkomst is er gesproken over het uitreden van drie leden. De top van Staatsolie en de aandeelhouder zijn met elkaar eens dat er geen leegte moet ontstaan bij de uittreding.
Voor de komende periode wordt er een tijdslijn uitgerekend om geen onrust in de internationale samenwerking te krijgen en continuïteit van het beleid te garanderen. Hierbij wordt tegelijkertijd gekeken naar juiste profielen voor de intrede van de nieuwe RvC-leden. Verwacht wordt dat er hiermee geen stagnaties ontstaan in de lokale en internationale relaties van het staatsbedrijf.

Naast de uitreding van de RvC-leden zijn er nog tal van andere issues besproken tijdens de reguliere Staatsolie vergadering met de aandeelhouder. Het betreft onder andere de interne communicatie tussen RvC en directie van Staatsolie en de ontwikkelingen rond olie en gas. Voorts is er ook gesproken over de huidige positie van Staatsolie, met name de facilitaire activiteiten, offshore-operaties, internationale samenwerking en hoe de leiding daarmee omgaat.
Daarnaast is er gekeken naar hoe de communicatie tussen de directie, RvC en de aandeelhouder verbeterd kan worden. Zowel de RvC als de directie wil een betere communicatie met aandeelhouder. President Santokhi verwacht dat de RvC van Staatsolie zonder onnodige barrières kan functioneren, hetgeen te allen tijde in het voordeel van het land en volk werkt.