Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Surinames grootste waterpark in de pijplijn

In de omgeving van Charlesburg te Paramaribo is het grootste waterpark in Suriname in de pijplijn. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels opgestart. Het is de bedoeling dat dit waterpark de recreatieve en toeristische sector in Suriname zal versterken. President Chandrikapersad Santokhi bracht een bezoek ter plaatse op vrijdag 12 januari.

Operation manager, Benjamin Amatsaleh, zegt dat het gaat om een grote verscheidenheid aan attracties, waaronder een indrukwekkende glijbaan, een groot zwembad en een kinderbad. Het waterpark zal ruim 5000 bezoekers kunnen accommoderen. “Dit is een belangrijke bijdrage aan de groeiende lokale productie en duurzame investeringen, zoals gestimuleerd door de regering”, stelt de manager. President Santokhi gaf aan zeer ingenomen te zijn met dit project. De ontwikkeling van het waterpark past in de bredere visie die is vastgesteld voor de toekomst van Suriname.

Volgens Amatsaleh is het park een grote aanwinst voor Suriname, in het bijzonder voor de recreatieve en toeristische sector. Er zal met alle actoren die hiermee te maken hebben, nagegaan worden hoe de toerisme sector een boost gegeven kan worden.