Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Suriname participeert in Internationale ACDACU Bazaar

Op zondag 26 november 2023 heeft de ambassade van de Republiek Suriname in Havana, Cuba, geparticipeerd aan een internationale bazaar georganiseerd door de Association of Spouses of Diplomats Accredited in Cuba (ACDACU) en had als thema “Rond de wereld in 8 uren”. Vijftig ambassades uit alle continenten verdeeld over meer dan zeventig stands maakten deel uit van het evenement. Tijdens deze bazaar werd kunst, cultuur en culinair aan de bezoekers gepresenteerd.

De deelname van de ambassade van Suriname was mogelijk door samenwerking met enkele Surinaamse bedrijven, waaronder Fernandes Bakkerij N.V. en Tropical Pride Chips Factory N.V., die voor producten zorgden voor de Surinaamse stand. De stand werd bemenst door ambassadeur Wendy Paulus-Aminta en haar enthousiast team gekleed in Surinaamse klederdrachten. De deelname stond ook in het licht van de herdenking van 48 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 2023.

De voorzitter van de vereniging ACDACU, María Teresa Al-Bader van Quatar gaf aan dat het de bedoeling was om verschillende landen in de wereld te verenigen maar meer nog het verwerven van fondsen om de meest kwetsbare sectoren van de Caribische natie te helpen.

Door de dag heen kon men genieten van de verschillende culturele optredens van de verschillende landen. Suriname droeg eveneens bij aan de optredens door een prachtige dans, uitgevoerd door enkele Surinaamse studenten op Cuba, waarbij de etnische, culturele diversiteit en verbondenheid van ons land tot uiting kwam.

Het transport van de producten vanuit Suriname naar Cuba heeft plaatsgevonden door de Surinaamse vliegmaatschappij Fly Allways, die de reguliere lijndienst tussen beide landen onderhoud.

Gelet op de doelstellingen vervat in het Surinaams buitenlands beleid, waarbij extra aandacht besteed wordt aan “branding van Suriname” voor een positief imago op het gebied van handel en investeringen waaronder inbegrepen het showcasen van Surinaamse bedrijven en producten, was deze participatie van eminent belang.