Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Surinaamse Chefs de Poste geïnformeerd over recente grensontwikkelingen

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op donderdag 14 december 2023 een virtuele ontmoeting gehad met de ambassadeurs en Consuls-Generaal van de Republiek Suriname op de buitenposten.

Bij die gelegenheid zijn de Chefs de Poste geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen rond de Guyana-Venezuela grenscontroverse en zijn ook de nationale standpunten gedeeld. Minister Ramdin voert regelmatig overleg met de Chefs de Poste over relevante beleidsinzichten en lokale ontwikkelingen zodat de diplomaten Suriname en de visie van de Regering effectiever en doelgericht kunnen uitdragen. Bovendien cultiveert een goed geïnformeerd diplomatiek corps empathie en bouwt duurzame internationale partnerschappen op die grenzen en ideologieën overstijgen.

In de virtuele ontmoeting is aan de respectieve diplomatieke vertegenwoordigers gevraagd om onmiddellijk rapportage omtrent de ontwikkelingen van de Venezuela-Guyana controverse te doen naar het hoofdkantoor.

“Suriname blijft voorstander om conflicten en verschillen van inzichten via het pad van dialoog en overleg bespreekbaar te maken” benadrukte minister Ramdin. De bewindsman gaf aan tevreden te zijn over de uitkomst van de gefaciliteerde gesprekken op het hoogste niveau tussen Venezuela en Guyana. “Hiermee moet vastgesteld worden dat verantwoordelijk, professioneel en weloverwogen diplomatie de beste garantie biedt om welzijn, vrede en ontwikkeling te realiseren” gaf de minister mee.

Verwijzend naar eerdere instructies is voorts benadrukt dat de Chefs de Poste oplettend blijven en reageren indien kaarten worden gebruikt op documenten en diverse media die niet de juiste weergave geven van de Surinaamse grenzen.