Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Start fysieke registratie ‘koopkrachtversterking’ ministerie van SoZaVo in de districten Commewijne, Coronie en Nickerie

Het Program Implementation Unit belast met de uitvoer van het Sociaal Programma ‘Koopkrachtversterking’ van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) is reeds bezig met de fysieke registratie in de overige districten. In de periode 22 maart tot 23 maart werden ruim 100 personeelsleden van verschillende Wijkkantoren van de districten Commewijne, Coronie en Nickerie getraind in het registratieproces van het koopkrachtversterkingsprogramma, welke inmiddels al in Paramaribo, Para, Wanica en Saramacca in uitvoer is. Tot nu toe hebben zich reeds 34.954 personen geregistreerd, onder wie 21.921 dat fysiek hebben gedaan, terwijl 13.033 voor de online methode kozen.

De fysieke registratie zal in de districten Commewijne, Coronie en Nickerie simultaan op vrijdag 24 maart 2023 aanvangen. Op belanghebbenden wordt het beroep gedaan om de berichten te volgen via de verschillende media als ook de sociale sites van SoZaVo en CDS.

De koopkrachtversterking van SRD1800,- loopt vanaf januari 2023 dit jaar en zal aan eenieder die daarvoor rechtmatig in aanmerking komt, worden uitgekeerd. Uiteindelijk moeten ruim 60.000 huishoudens hiermee geholpen worden, echter moet het aantoonbaar zijn dat ze netto SRD6000,- verdienen of minder.

Deze SRD1800,- is een tegemoetkoming van de overheid naar de samenleving toe, om af te stappen van object- naar subjectsubsidie.