Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Buitenlandse zaken, Internationaal Business en Internationale samenwerking

Speciale herdenking Internationale dag van Yoga

Op dinsdag 21 juni 2022 wordt de achtste dag van Yoga internationaal herdacht sinds de instelling door de United Nations General Assembly. Er is gekozen voor 21 juni, omdat het de langste dag van het jaar is op het noordelijk halfrond en in vele delen van de wereld een speciale betekenis heeft.

Suriname heeft elk jaar tijdens dit evenement activiteiten ontplooid. Dit jaar wordt dit evenement speciaal gevierd in verband met 75 jaar onafhankelijkheid van India en wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) in samenwerking met de Indiase ambassade en het Kabinet van de President.

De Indiase ambassade heeft gebruik gemaakt van deze gelegenheid om zoveel mogelijk landen te betrekken bij de internationale viering van de dag van Yoga. De president zal bij het Assuria High Rise gebouw aanwezig zijn met enkele andere regeringsfunctionarissen om hieraan deel te nemen. Minister Ramdin rekent op een goede participatie, omdat het de bedoeling is dat er, op initiatief van de Indiase regering, een programma van een half uur afgewerkt zal worden welke internationaal te zien zal zijn.

“Het doen van oefeningen, mediteren, tot rust komen heeft heel veel voordelen voor het individu maar ook voor de samenleving. Yoga brengt je tot rust en daardoor kan je beter zaken beoordelen en met veel meer energie werken”, zegt minister Ramdin. “De Yoga dag wordt niet alleen een activiteit in het kader van het versterken van relaties tussen landen, maar ook vanuit de inspiratie die je krijgt door yoga te oefenen kan je ook je leven verbeteren en een constructievere bijdrage leveren aan de samenleving”, aldus de bewindsman.

Voor minister Ramdin is de meerwaarde hiervan dat Suriname weer op de kaart wordt gezet. Hij geeft aan dat het een mooie gelegenheid is voor Suriname om niet alleen aan te geven, dat we participeren aan de internationale dag van de Yoga maar dat Suriname bekend wordt. Het is een onderdeel van de buitenlandse politiek om Suriname op de kaart te blijven plaatsen. Hoewel Yoga van origine uit India afkomstig is heeft het zich over de hele wereld verspreid en wordt het beoefend door mensen van alle culturen en leeftijden.