Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

SOZAVO werkt aan uitbetaling achterstand AKB

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gaat tegen eind dit jaar de achterstallige betalingen van de Algemene Kinderbijslag (AKB) voldoen. Dit zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). De AKB is onderdeel van het sociaal vangnet van de regering waarin 16 maatregelen zijn opgenomen. Hiervan worden 10 door het Departement van SoZaVo uitgevoerd.

Met de op handen zijnde uitvoer van het Herstelplan Suriname, welke in de stabilisatie fase verkeert, heeft het ministerie uit de inventarisatie van de urgentiefase geconstateerd dat er achterstanden zijn sedert 2019 tot 2020.

Inmiddels heeft de regering reeds enkele maatregelen uit het sociaal vangnet doorgevoerd waaronder verhoging van financiële ondersteuning aan zwakke huishoudens en mensen met een beperking, AKB en Algemene Oudedagsvoorziening (AOV).

Minister Ramsaran geeft aan dat alle cliënten die zich hadden geregistreerd voor AKB en aankijken tegen de achterstand vanaf 2019, betaald zullen worden voor eind 2021.

De bekendmaking voor deze betalingen zullen tijdig worden bekendgemaakt.Het bedrag dat uit de achterstand uitgekeerd dient te worden is het oud AKB bedrag van SRD50/kind per maand.