Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

SOZAVO start met lang gevraagde uitbetaling achterstallige kinderbijslag en financiële bijstand

Onder de aanwezigen bevonden zich de Vice- President van de Republiek Suriname Z.E Ronny Brunswijk, de minister van SoZaVo Uraiqit Ramsaran , directeur Sociale Zaken Melitia Sentelia , Waarnemend directeur AOV- fonds Rosette van Varsseveld en de Coördinator Afdeling Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening (AUSV) Ruchama Pinas. De bewoners van het boven- Suriname gebied ontvangen jaarlijks hun uitkeringen, dit vanwege de hoge logistieke kosten welke gepaard gaan met de uitbetalingen. In dat kader heeft het ministerie van SoZaVo getracht de uitbetalingen zoveel mogelijk te clusteren.

Minister Ramsaran gaf bij de aftrap aan, dat tijdens zijn aantreden er een achterstand was aan uitbetalingen van Financiele Bijstand en kinderbijslag welke terug liepen tot 2019 . “Het Ministerie heeft deze achterstanden geinventariseerd en vandaag is het zover dat de uitbetalingen van AKB, FBHH en FBMMEb over het jaar 2019 en 2020 uitbetaald kunnen worden .Wij zijn er voorstander van dat elke Surinamer krijgt waar ze recht op hebben” aldus de SoZaVo bewindsman.

Ruchama Pinas- Aida, coördinator AUSVgeeft aan, dat de uitbetalingen van de uitkeringen in het binnenland tot nog toe vlot verlopen. Het bedrag dat uit de achterstand uitgekeerd wordt, is het oud AKB bedrag van SRD50/kind per maand. In november en december 2020 bedraagt de verhoging SRD75 en vanaf juni 2021 wordt een bedrag van SRD125 per kind uitgekeerd. Aan de bewoners van de overige dorpen die nog hun uitkeringen moeten ontvangen, vraagt Pinas- Aida nog even om geduld te betrachten. Volgens haar doet haar team en de Sozavo-leiding er alles aan om alle achterstanden voor eind van dit jaar in te lopen.