Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

SOC op bezoek bij president Santokhi

Van 23 juli tot en met 8 augustus vinden in de historische Japanse metropool, Tokio, de Olympische Spelen 2020 plaats. Het grootste sportevenement van de wereld had volgens de vierjaarlijkse traditie vorig jaar gehouden moeten worden, maar werd vanwege de uitbraak van de coronapandemie een jaar uitgesteld. Het gastland en het jaartal in de naamgeving bleven onveranderd. Jaïr Tjon En Fa (wielrennen), Sören Opti (badminton) en Renzo Tjon A Joe (zwemmen) zullen Suriname vertegenwoordigen. President Chandrikapersad Santokhi heeft op 13 juli 2021 een delegatie onder leiding van Ramon Tjon-A-Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) ontvangen op het kabinet.

Tjon-A-Fat geeft aan dat er een lange weg wordt afgelegd om op de Olympische Spelen aanwezig te zijn. “Wij hebben het niveau van de sporters en wat je zou verwachten gedetailleerd besproken met het staatshoofd. Onze wielrenner Tjon En Fa behoort tot de top tien van de wereld, hij heeft in 2019 een wereldrecord gevestigd op zijn favoriete onderdeel. Het is al een eer om mee te mogen doen aan het populairste sportevenement van de wereld en de verwachtingen zijn reëel”, aldus de SOC-topman. De voorzitter zegt dat de blikken gericht zijn op de wielrenner.

President Santokhi als vertegenwoordiger van de Republiek Suriname is zeer enthousiast wat de sport betreft. De SOC-voorzitter benadrukt de inzet van de president en de samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport bijzonder te waarderen. Het staatshoofd heeft namens de regering steun toegezegd om betere faciliteiten en mogelijkheden te creëren voor de sportontwikkeling.