Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

SLM streeft naar betere connectiviteit in Caribisch gebied

Een van de belangrijkste onderwerpen die tijdens de conferentie van de Associatie van Caribische Staten (ACS) in Suriname worden besproken, is de verbetering van de connectiviteit binnen het Caribisch gebied. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is zich bewust van deze uitdaging en is vastbesloten hieraan bij te dragen door niet alleen als deelnemer aanwezig te zijn bij de conferentie, maar ook door tools mee te nemen en te kijken naar mogelijke samenwerkingsverbanden. Steven Gonesh, directeur van SLM, zei in een gesprek met de Communicatie Dienst Suriname dat het bedrijf door samenwerkingsverbanden met andere luchtvaartmaatschappijen de connectiviteit hoopt te verbeteren. “Deze strategieën zijn gericht op het optimaliseren van reisroutes en het verbeteren van de algehele reiservaring voor passagiers binnen de regio”, aldus de SLM-topman op maandag 6 mei.

“Vaak wordt geklaagd dat als men van punt A naar B in het Caribisch gebied moet reizen, men een grote omweg moet maken om op de eindbestemming te komen. Daar willen we samen met partners naar kijken om te zien hoe dit verbeterd kan worden”, zei Gonesh. Het uitbreiden van de vloot met meer vliegtuigen is een aspect van het zorgen voor betere connectiviteit. Een ander aspect is het aangaan van samenwerkingsverbanden met luchtvaartmaatschappijen in de regio om de schema’s beter op elkaar af te stemmen, zodat het reizende publiek meer voordeel heeft. “We hebben gesprekken gehad met zeker drie potentiële partners in de regio”, liet de directeur weten.

Over de aanschaf van eigen vliegtuigen zei Gonesh dat na de Covid-19 pandemie, reizen explosief is toegenomen, waardoor er bijna een tekort aan vliegtuigen dreigt te ontstaan. “We zien dat het type vliegtuig dat we nodig hebben voor de operaties naar Amsterdam beperkt is in mogelijkheden, maar we werken eraan om op korte termijn te kunnen voorzien in onze eigen vloot voor de Amsterdamse operaties in de komende jaren. Dat is een uitdaging waar we consistent aan hebben gewerkt”, stelde de directeur. Het bedrijf streeft ook naar uitbreiding van de vloot op regionale routes.