Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Saramacca goed voorbereid op distributie noodhulppakketten

In het district Saramacca is het startsein gegeven voor de distributie van noodhulppakketten van de overheid. Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga, zei bij dit gebeuren op donderdag 8 juli 2021 dat de bewoners lang hebben gewacht op de noodhulppakketten. Zij vindt het bijzonder goed dat de mensen uiteindelijk voorzien worden van noodhulp. “Dit maakt sowieso deel uit van hun behoefte. We hopen dat ze hiermee een maand of twee geholpen zijn”.

Vanwege de vlotte registratie en voorbereiding van Saramacca, heeft Bureau Eenheid dat belast is met de coördinatie van het project, besloten om de distributie te verplaatsen naar Saramacca. Paramaribo is nog niet helemaal afgerond, maar door de betere voorbereiding in het district, is de organisatie verplaatst naar Saramacca. Volgens de directeur van Bureau Eenheid, Soulamy Laurens, wordt er in Paramaribo gewerkt aan een betere logistieke voorbereiding. In de tussentijd is er gekozen voor districten en ressorten die helemaal ready zijn.

Dc Bansi-Durga riep de bewoners van het district op om geduld op te brengen. “Niet iedereen kan geholpen worden. Zij die zich overgeslagen voelen, mogen zich bij de desbetreffende instanties Bureau Eenheid, de ressort- en districtsraad alsook bij de bestuursdienst registreren. U wordt zeker meegenomen in het volgend traject”, stelt de burgermoeder. De diensten betrokken bij het project hebben verschillende ressorten aangedaan. Bureau Eenheid streeft ernaar om Saramacca aanstaande zaterdag af te ronden.

Het project ‘Distributie noodhulppakketten’ wordt landelijk uitgevoerd. De betrokken diensten gaan in de verschillende wijken en districten huis aan huis om mensen te voorzien van de steunpakketten. De regering biedt burgers die het, vanwege de Covid-19-pandemie en wateroverlast, zeer moeilijk hebben een overbruggingssteun. Niet alleen gezinnen krijgen de steun, maar ook de diverse sociale instellingen worden bedacht. De werkers van het bureau hebben afgelopen dinsdag en woensdag 53 opvang- en zorginstellingen voorzien van noodhulppakketten.