Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Roundtable markeert opening Caricom-Saoedi-Arabië Summit

President Chandrikapersad Santokhi heeft in Saoedi-Arabië deelgenomen aan een Investment Roundtable Discussion. Het betrof de eerste officiële activiteit in het kader van de Caricom-Saoedi-Arabië Summit. De openingstoespraken werden gedaan door de Saoedische ministers van Toerisme en Buitenlandse Zaken, gevolgd door statements van de verschillende Caricom-leiders. Zij hadden overleg met vertegenwoordigers uit de Saoedische private sector op het gebied van onder andere olie en gas, energie en investment banking.

President Santokhi benadrukte dat de sterke relaties moeten blijven bestaan tussen de Surinaamse private sector en de investeringsmaatschappijen. Enkele belangrijke factoren die een rol spelen, zijn beschikbare data, statistieken en analyses. Het staatshoofd gaf aan dat Suriname de mogelijkheid heeft om aan agricultuur te doen, en grote potentie heeft voor wat betreft koolstofkredieten. President Santokhi kijkt ernaar uit om de gesprekken die gevoerd zijn, op korte termijn voort te zetten en hoopt snel tot resultaten te komen.

President Santokhi is ook verheugd om in Saoedi-Arabië te zijn en verschillende zakenleiders te spreken. Het staatshoofd blikte ook terug op de gesprekken met Adel Ahmed el Jubeir, minister van Staat voor Buitenlandse Betrekkingen en “Special Climate Envoy” van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. El Jubeir, die al drie keren naar Suriname is afgereisd voor gesprekken, is bekend met het land en zijn functionarissen. In de openingstoespraken van de Roundtable werd ook aangegeven dat dit een geschikt platform is om de reeds goede band verder te ontwikkelen en gezamenlijk investeringsmogelijkheden te bekijken.