Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Regeringsraad overlegt over koersbeleid

De regering heeft zich diepgaand gebogen over de ontwikkelingen rond de valutakoers. In het kader van het verder beheersen van de koers is een pakket van maatregelen besproken tijdens een overleg moment van de regeringsraad op 23 februari 2021. In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname geeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een uiteenzetting van aspecten die besproken zijn.

Gekoppeld aan het koersbeleid is ook diepgaand van gedachten gewisseld over de prijzen in de winkels. “We weten dat het moeilijk is voor het volk. We willen niet meer praten over hoe het komt. We weten dat we maatregelen moeten treffen om een gezondere economie te hebben. Helaas moet ik zeggen dat we door deze periode heen zullen moeten bijten.”

De BIBIS-minister die tevens coördinator is van de regeringsraad, zegt dat de regering dusdanig rekening houdt dat de consument niet te zwaar wordt getroffen door de economische malaise waarin het land verkeert. Hij waarschuwt ondernemers alvast die zich schuldig maken aan prijsopdrijving. “Zij krijgen goedkope dollars tegen de normale koers en de bedoeling is dat ze hun producten ook aanbieden tegen een redelijke prijs. De president heeft geïnstrueerd dat er een speciaal team wordt ingezet om het ministerie van Economische Zaken te ondersteunen bij prijscontrole.”

Verder is verkeersveiligheid besproken. Dit naar aanleiding van het veelvuldig voorkomen van dodelijke verkeersongevallen recentelijk. Daarnaast is ook besproken de herregistratie van de Bazo-kaarten. Voor gevallen waar de kaart zou vervallen is voor nu deze verlengd met een maand tot eind maart 2021.