Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Regeringsdelegatie tekent condoleanceregister Haïtiaanse president

 Een regeringsdelegatie, onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, heeft haar medeleven betuigt in verband met het heengaan van de Haïtiaanse president. Daartoe heeft zij op 21 juli 2021 het condoleanceregister getekend op het Haïtiaanse consulaat. President Santokhi heeft na het tekenen van het register, middels een toespraak zijn medeleven en woorden van troost geuit in de richting van het volk van Haïti en de regering.

De president is bij deze activiteit vergezeld geworden door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en minister Armand Achaibersing, vervangend minister van Buitenlandse Zaken. Op 23 juli 2021 zal de Surinaamse vlag in verband met de begrafenis van president Jovenel Moïse, halfstok worden gehesen.

President Santokhi heeft tijdens zijn toespraak de aanval op de omgekomen president afgekeurd. Het staatshoofd benadrukt dat deze actie niet accepteerbaar is binnen de democratie en ook indruist tegen elke principe van mensenrechten. Hij heeft de hoop uitgesproken dat het recht zal zegevieren in deze kwestie en dat zij die verantwoordelijk zijn voor deze brute actie berecht worden.