Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Regering stelt platform in voor oplossing problemen rijstsector

President Chandrikapersad Santokhi heeft met het oog op het verhelpen van de problemen binnen de rijstsector, belanghebbenden ontvangen op zijn kabinet. Partijen hebben zich op 5 april 2022 gebogen over de pijnpunten en uitdagingen binnen de sector.

Op 23 april zal het staatshoofd een platform installeren om ervoor te zorgen dat de rijstsector beter tot ontwikkeling komt. Hij riep de diverse stakeholders in deze sector op, zoveel als mogelijk samen te werken, zodat problemen sneller aangepakt en opgelost kunnen worden. Tevens benadrukte het staatshoofd dat de regering niet kan subsidiëren, maar wel kan inkomen met middelen om de boeren een hand te reiken samen met de diverse fondsen die hiervoor zijn opgezet, met name het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA-fonds).

Er werd tijdens deze ontmoeting een richtprijs van SRD 470 bepaald voor padie. Dit zal over twee weken weer bekeken en eventueel herzien worden tijdens de installatie van het platform. In het platform zullen stakeholders uit de rijstsector zitting hebben. Daarnaast zullen vanuit de regering de verschillende ministeries zitting hebben te weten, de ministeries van; Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI), Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Openbare Werken (OW) en Financiën en Planning.