Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Regering introducteert Food Basket op Apoera

In het kader van armoedebestrijding heeft de regering de Food Basket geïntroduceerd op Apoera. De opening van de faciliteit hiertoe heeft plaatsgevonden op 12 maart 2023. De Food Basket staat naast de zondag geopende bakkerij. President Chandrikapersad Santokhi heeft op importeurs van basisgoederen een beroep gedaan om landelijk in wijken goedkope mini-basisgoederen winkels neer te zetten. Het betreft een concept, waarbij 20 ft containers worden omgebouwd tot mini-supermarkets waar basisgoederen tegen een lagere prijs worden verkocht, naar het principe van het vroegere ‘Ons Belang’.

Bewust van de impact van de gestegen consumentenprijzen op de leefomstandigheden van de minderdraagkrachtigen heeft de regering besloten om in samenwerking met ondernemers basisgoederen tegen een veel lagere prijs te verkopen door uitschakeling van de tussenhandel. “Ik weet dat de prijzen in de winkels gestegen zijn, en dat vanwege de afstand dingen twee keer zoveel kosten in Apoera, daarom heb ik op enkele importeurs van basisgoederen een beroep gedaan”, sprak president Santokhi.

Burgers worden betrokken vanaf de distributie van de goederen in bulk tot het verpakken. “Behalve dat de prijzen dan laag zijn, kunnen mensen in het verdienmodel actief participeren”, zegt Julio Bhikarie, initiatiefnemer van Food Basket. “Wij groothandelaren hebben partners die in het groot producten importeren die door de gemeenschappen zelf worden gedistribueerd naar community pakhuizen, waar het opnieuw wordt verpakt voor de Food Basket die ook door hun eigen mensen wordt gerund”, legde de initiatiefnemer verder uit.

Uit het oogpunt van solidariteit kunnen mensen die van een zelf verbouwd product te veel hebben, deze ook voor doorverkoop aanbieden aan de Food Basket. “Op deze manier kunt u ook wat inkomsten bijverdienen”, voegde president Santokhi eraan toe.