Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting

Regering blaast leven in Koela te Pontbuiten

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft op dinsdag 4 juli 2023 een orientatiebezoek gebracht aan project Koela, aan de Frederikshoopweg te Pontbuiten.Voorheen deed Koela dienst als een jongensinternaat.Momenteel wonen hier meer dan 15 gezinnen onder wie ruim 65 kinderen. Behalve dat er bewoners zijn die zich pas hebben aangesloten bij de groep, zijn er ook bewoners die er langer dan 15 jaar wonen.

Het bezoek van de SoZaVo bewindsman had als doel om verdere stappen te maken in de richting van armoedebestrijding. Minister Ramsaran gaf aan dat armoedebestrijding niet alleen inhoudt dat de samenleving voorzien wordt van voedsel, financiële ondersteuning en begeleiding, maar het houdt ook in dat de samenleving voorzien wordt van goede huisvesting. “Het is niet makkelijk om armoede tegen te gaan, daarom hebben we elkaar nodig” onderstreepte de SoZaVo minister

Doordat Koela in overheidsboezem is, is het goed om in eigen huis te beginnen. Met de volle ondersteuning van de regering Santokhi-Brunswijk wordt het woningbouwproject Koela als pilot uitgevoerd, waarna er nog meer zullen volgen. De start van dit project is op 14 juli as.

De slogan van SoZaVo is dat zij niet alleen vis gaven aan de samenleving maar ook een hengel om zelf te kunnen vissen. “In deze periode van crises hebben wij elkaar meer dan ooit nodig .Wij zullen samen die hengel moeten maken om te kunnen vissen. Laten we samen gaan voor herstel en betere tijden maar bovenal voor de verdere ontwikkeling van ons land”, benadrukte minister Ramsaran.