Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

Regering belooft economische stabiliteit in stabilisatiefase

Wanneer in april 2021 een aanvang wordt gemaakt met de stabilisatie fase – een van de drie fases waarin het herstel van de Surinaamse economie verdeeld is – zullen daadwerkelijk welvaart en duurzame ontwikkeling worden gerealiseerd. President Chandrikapersad Santokhi zegt dat het voorgaande zich op meerdere fronten zal uiten. “In de eerste plaats zal er uitzicht zijn op het begin van economische stabiliteit. De koersen zullen zich stabiliseren. U zult weer financieel kunnen plannen”, aldus het staatshoofd tijdens een op maandag 28 december 2020 samen met vicepresident Ronnie Brunswijk belegde eindejaarspersconferentie.

Zich richtend tot de samenleving benadrukt de president dat het jaar 2021 een zal zijn waarin “u weer in staat zal zijn om uzelf te ontwikkelen”. “We weten dat er nog veel werk te verzetten is en er nog moeilijke momenten zullen komen. Maar we zijn op de goede weg, en hebben vertrouwen dat met deskundigheid we in staat zijn de problemen op te lossen. U zult weer in staat zijn, om trots erop te zijn dat u Surinamer bent. Want dat is waar u voor hebt gekozen.”

Het staatshoofd vraagt de bevolking zich maatschappelijk verantwoordelijk en nationaal op te stellen, “in alle opzichten, in ons gedrag, onze meningsvorming en in onze bijdrage”. Hij doet een beroep op eenieder om zich in de eerste plaats als Surinamer op te stellen. President Santokhi: “Wij zijn, met uitzondering van onze inheemsen, allen hier gebracht en onze voorouders en wij hebben hier ons thuis gevonden.  Laten we ophouden, om wat voor reden dan ook, de samenleving te verdelen en etnisch bezig te zijn. We zijn allemaal Surinamers en hebben bewust voor dit land gekozen.”

Verder doet hij een beroep op de samenleving zich zowel individueel én als samenleving maatschappelijk verantwoord te gedragen. De beste manier om het bedrijfsleven en het sociale leven onder COVID-19 voort te laten gaan, kan, aldus president Santokhi, alleen door ons gedrag aan te passen en ons aan de COVID-19- voorschriften te houden.