Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi woont jubileum viering RK Bisdom Paramaribo bij

Het Rooms-Katholieke Bisdom Paramaribo bestaat op 24 augustus 2023, 65 jaar. Bij de viering van dit markante moment was President Chandrikapersad Santokhi aanwezig in de Sint Petrus en Paulus Basiliek  in Paramaribo. Tijdens de bijzondere dienst ging de bisschop van Paramaribo, monseigneur Karel Choennie, voor in gebed en liet het 65ste jubileum van het bisdom Paramaribo de revue passeren. Vertegenwoordigers van het Comité Christelijke Kerken (CCK), en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) waren eveneens aanwezig. 

De rooms-katholieke kerk in Suriname werd op 24 augustus 1958 door de paus in Rome verheven tot een zelfstandige kerkgemeenschap onder het gezag van een bisschop. Vanaf dat moment is er sprake van het bisdom Paramaribo als aanduiding van de RK-kerk in ons land. In de afgelopen decennia en daarvoor heeft de kerk op diverse gebieden, in het bijzonder op sociaal maatschappelijk vlak, haar bijdrage geleverd. De bisschop van Paramaribo drong in zijn boodschap erop aan om elkaar met respect en gelijkheid te behandelen en de onderlinge liefde te vergroten. Het is volgens de geestelijke van eminent belang dat de vrede in Suriname gewaarborgd en gekoesterd wordt. “Wij zijn allen kinderen van één Vader,” gaf de bisschop aan.

President Santokhi feliciteert alle gelovigen, in het bijzonder leden van het RK-gemeenschap, met het 65- jarig bestaan van het bisdom.