Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi: “Staatshuishouding onder controle gebracht”

“Voorzitter en geachte leden, in het jaar 2021, dat over een paar maanden alweer achter ons ligt, is er veel gebeurd, op financieel-economisch gebied. Wij hebben de staatshuishouding niet alleen goed in kaart gebracht, maar ook onder controle gebracht. De inkomsten en uitgaven van de overheid, worden steeds beter op elkaar afgestemd, waarmee het begrotingstekort een stuk verminderd is”, aldus president Chandrikapersad Santokhi op vrijdag 1 oktober 2021, tijdens het uitspreken van zijn jaarrede in het parlement.

Het staatshoofd geeft verder aan dat het terugdringen van het begrotingstekort niet betekent dat alle problemen zijn opgelost. “De regering probeert elke dag inkomsten binnen te halen, zodat alle betalingen aan salarissen, pensioenen, ziekenhuizen en subsidies op tijd gedaan kunnen worden. Er is veel begrip, voor de behoefte, om meer middelen bij ministeries en diensten. Maar, het zal nog enige tijd passen en meten blijven.”

De president zegt dat er een einde is gebracht aan monetaire financiering en daar is zelfs een Memorandum of Understanding over getekend, tussen het ministerie van Financiën & Planning en de Centrale Bank van Suriname. “Inspanningen, om de wisselkoers te stabiliseren, hebben tot nu toe gewerkt, want na het loslaten van de wisselkoers begin juni, is deze al bijkans vier maanden stabiel”, aldus de regeringsleider.