Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi reikt ruim 300 grondbeschikkingen uit aan verpleegkundigen

Op donderdag 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale wordt wereldwijd de Dag van de Verpleging gevierd. Nightingale wordt in het algemeen beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. President Chandrikapersad Santokhi heeft samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer ruim 300 grondbeschikkingen overhandigd aan verpleegkundigen, die sinds 2019 een aanvraag hebben gedaan naar een stuk grond. Met dit initiatief wordt de bijzondere dag in teken van de zorg herdacht door de regering.

Het staatshoofd heeft de merkwaardige prestatie van de verpleegkundigen tijdens de aanhoudende coronapandemie erkent. Daarom is er werk van gemaakt door de minister Vorswijk om de aanvragen van de verpleegkundigen in te willigen. De bewindsvrouw gaf tijdens haar toespraak aan dat huisvesting een groot vraagstuk is binnen de Surinaamse samenleving. Zij gaf hierbij aan dat het beleid van de regering zodanig is ingericht om de zekerheid binnen dit vraagstuk te garanderen. Er zijn 270 grondbeschikkingen en 93 bereidverklaringen overhandigd aan de verpleegkundigen. Het staatshoofd heeft hierbij de nadruk gelegd op de belofte die gemaakt werd aan het begin van zijn regeerperiode. “Wij zullen u niet in de steek laten, dus doen wij wat beloofd is”, zei de regeringsleider.

Vertegenwoordiger van de verpleegkundigen, Heliante Bennanon heeft tijdens haar dankwoord aangegeven ingenomen te zijn met dit bijzonder moment van overhandiging. “Een lang gekoesterde wens van vele verpleegkundigen is tot vervulling gekomen. Met deze bewuste stap zal de toekomst van de zorgverlening gegarandeerd zijn”, merkte de zorgmedewerker op. Ook gaf zij aan dat dit bewust moment een bijdrage zal leveren om de kennisvlucht binnen de zorgsector te minimaliseren.

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf zijn complimenten aan de verpleegkundigen in het geheel. “Zie deze toewijzing als een enorme stap in uw leven”, waren de aanmoedigende woorden van de regeringsfunctionaris naar de verpleegkundigen toe. Hij drukte deze bijzondere groep op het hart om de toegewezen stukken te aanvaarden. De beschikkingen en bereidverklaringen moeten gefinaliseerd worden. Tot slot werd de dag formeel afgesloten door districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. De districtsbestuurder heeft bij uitstek de prestaties van de verpleegkundigen benadrukt. De functionaris kijkt er naar uit dat de rest van de burgers binnen de samenleving worden voorzien van een eigen stuk grond.