Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi: “Pasen is een tijd om de verlossing door Gods hand te vieren”

Op zondag 4 en maandag 5 april wordt het Paasfeest gevierd. President Chandrikapersad Santokhi heeft in een videoboodschap in verband met Pasen aangegeven dat Pasen een tijd van hoop en grote vreugde is voor miljoenen Christenen over de hele wereld. Pasen markeert de opstanding van Jezus Christus na zijn kruisiging op Goede Vrijdag. Het is een tijd om de verlossing door Gods hand te vieren, zegt het Staatshoofd.

“Voor mij betekent deze viering, ‘de belofte van een nieuw begin, nieuwe benaderingen en goede vooruitzichten voor een betere toekomst’. Pasen is de triomf van hoop over wanhoop, van geloof boven twijfel. Dit is een tijd van hoop en vrede. Ons hart wordt vervuld met: de Geest, Gods liefde, Gods vreugde en Gods kracht. Op Pasen herinneren we ons de nobele gedachten van Heer Christus, vooral zijn niet-aflatende toewijding om de armen en behoeftigen kracht te geven. Het leven en de leringen van Jezus hebben mensen door de eeuwen heen geïnspireerd om te streven naar een betere wereld en een zinvoller leven. Het geeft ons allen de kracht om een mooie toekomst tegemoet te gaan”, laat de president optekenen in zijn Paasboodschap.

Suriname wordt, net als alle landen wereldwijd, geteisterd door de Covid-19 pandemie. In zijn boodschap riep president Santokhi op om samen onze collectieve vastberadenheid te bevestigen om de uitdaging van de Covid-19 pandemie te overwinnen en een gezond Suriname creëren.

Verder geeft het staatshoofd aan dat hij een wezenlijke bijdrage zal leveren aan het bestendigen van een sociaal rechtvaardige samenleving. “Voor mij is Pasen een tijd van hoop en vernieuwing. Ik geloof in een betere toekomst voor onze samenleving, een beter toekomst voor ons geliefd land Suriname. Samen zullen wij Suriname redden. In volle hoop, geloof en liefde wens ik u allen een vrolijk en gezegend paasfeest toe.”