Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi oriënteert situatie dambreuk Henar

President Chandrikapersad Santokhi begeeft zich richting het district Nickerie, om zich te oriënteren in het La Beni gebied, te Henar in het rijstdistrict. Het gebied dat bestaat uit veelal rijst arealen en een oppervlakte van enkele tienduizenden hectare beslaat, kampt al ruim een week met wateroverlast. Het ligt in de planning dat het staatshoofd op 11 juni 2021, in de vroege middag het gebied zal aandoen.
Het gebied is getroffen, vanwege de dam van het Surinam kanaal die het heeft begeven, door de zware regenval van de afgelopen periode. Het hoofd van het Burger Informatie Centrum, Ignacio Tjen A Tak, maakt er melding van dat er momenteel met man en macht wordt gewerkt aan het herstellen van de dam. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de exacte schade is aan het gebied of de rijst arealen.
Er zijn bronnen die aangeven dat de dambreuk niet op een natuurlijke wijze is ontstaan, maar door menselijk handelen. Er zal onderzocht worden als er opzet in de zaak is, aangezien het vermoeden bestaat dat de dam eventueel opzettelijk doorgestoken is.