Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi installeert Mofina beweging

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Mofina Beweging geïnstalleerd. De installatie heeft plaatsgevonden op vrijdag 18 november 2022 op het Kabinet van de President. Het doel van deze beweging, welke uit 15 leden bestaat is om kansarmen binnen de samenleving gelijke kansen te geven. De leden hebben na de installatie van gedachten gewisseld met kabinetsfunctionarissen. Er is onder andere gesproken over sociale projecten die prioriteit zullen krijgen.

Het staatshoofd heeft groenlicht gegeven aan de projecten die voor dit jaar geïnitieerd zijn. De werkgroep, onder leiding van Franklin Todie is bereid te werken aan de gemeenschapsprojecten en die waar nodig aan te passen zodat zij de samenleving tegemoet kan komen. Zaken die hoog op de agenda van de commissie staan, zijn onder andere het aanschaffen van rolstoelen voor bedlegerige bejaarden te Domburg en een bezoek brengen aan Ashiana om na te gaan waar het team, de mensen tegemoet kan komen. Ook zullen overwoekerde speelterreinen en kapotte speeltoestellen in diverse wijken worden aangepakt.

Daarnaast heeft het team nog heel wat projecten gereed staan, in het bijzonder voor vroege schoolverlaters die moeilijk aan een baan kunnen komen. Te zijner tijd zal er nog gewerkt worden aan de bekendheid van de organisatie door een logo te ontwerpen en om via socialmedia bereikbaar te zijn voor de burgers.