Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi in overleg met deskundigen over bescherming maritieme zone

President Chandrikapersad Santokhi heeft met deskundigen een onderhoud gehad over de bescherming van de Maritieme zone. De deskundigen betroffen namelijk; adviseurs van het ministerie van Justitie en Politie, ministerie van Defensie, Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). Deze meeting heeft op maandag 29 januari 2024 op het Kabinet van de President plaatsgevonden. Tijdens de meeting waren ook de ministers Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning en Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken aanwezig.

Het staatshoofd benadrukte tijdens het overleg zijn bezorgdheid over de maritieme zone, vooral straks met de diverse ontwikkelingen, waaronder oil en gas. Hij vroeg aan de deskundigen om na te gaan hoe de maritieme zone beter beveiligd en bewaakt moet worden. De deskundigen van de diverse instanties zullen samenwerken aan een plan van aanpak en dienen het resultaat binnen drie maanden te presenteren aan de regering.

Radjoe Bhola, waarnemend directeur van de Kustwacht, merkte op dat er manschappen en materieel nodig zijn om de werkzaamheden effectief te kunnen uitvoeren. Hij benadrukte dat de leiding eraan werkt om alles in kaart te brengen. Dit in samenwerking is met andere actoren die nauw betrokken zijn bij de bescherming van de maritieme zone.