Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi heeft werkbespreking met Scheepvaart Maatschappij Suriname

Het staatshoofd van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi heeft een reguliere instructiemeeting gehad met de directie en raad van commissarissen van de N.V. Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS). De werkbespreking heeft plaatsgevonden op dinsdag 12 januari 2021 op het kabinet van de president.

De scheepvaartmaatschappij is de afgelopen tijd behoorlijk teruggevallen. Het is een enorme uitdaging om het bedrijf weer gezond te maken. In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname geeft president-commissaris, Lesley Daniël aan dat de werkbespreking geplaatst kan worden in het kader van lijnen uitzetten om de maatschappij weer leven in te blazen. “Wij hebben gesproken over de status waarin het bedrijf zich nu bevindt. De regering heeft ons de instructie gegeven om naar mogelijkheden te bekijken om weer op het water te kunnen zijn”, aldus Lesley Daniël.

Bij de Scheepvaart Maatschappij Suriname is er ook een issue met betrekking tot de verkoop van de Maratakka veerboot. Het besluit van de regering is dat de verkoop van het vaartuig geen voortgang zal vinden.

Om het fileprobleem van het district Commewijne op te lossen is de regering van plan twee veerboten aan te schaffen om zo de druk op de weg van en naar de brug te doen afnemen. President Santokhi heeft de SMS de opdracht geven om op zeer korte termijn een strategisch plan te presenteren aan de regering om de uitgeholde maatschappij weer gezond te maken.