Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi: Geen cent verduisterd of uitgegeven aan nieuwe NV

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven, dat geen cent is verduisterd of uitgegeven aan een nieuw op te richten naamloze vennootschap zoals door sommigen wordt beweerd. Het staatshoofd geeft aan, dat er wel procedurele fouten zijn gemaakt die hebben geleid tot onduidelijkheid in de samenleving. Echter erkent het staatshoofd dat er een vehikel nodig is om fresh kapitaal aan te trekken.

De ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking hebben gehandeld conform het overheidsbeleid, enkel en alleen om duurzame ontwikkeling te helpen bewerkstillen voor het land. De naamloze vennootschap moest ervoor zorgen dat er afgestapt wordt van onnodige bureaucratie. Het was volgens de president nimmer de intentie om de NV buiten de overheidssfeer te houden. De beschuldigingen aan de beide ministers zijn onterecht, stelt de president. Ook betreurt het staatshoofd het feit, dat deze kwestie in een etnische sfeer wordt besproken.
Binnen de coalitie is afgesproken dat er overgegaan wordt naar een nieuwe NV. De Nationale Assemblee zal worden betrokken bij de oprichting van de nieuwe NV. New Surfin is volgens de president nietig omdat deze nooit is opgericht. Via de notaris wordt de oprichting ingetrokken. Aan de Kamer van Koophandel en Fabrieken is gevraagd om de NV door te halen uit het handelsregister.