Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi geeft startsein Brokopondo-Telethon

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 23 mei 2022 officieel het startsein gegeven van de Brokopondo-Telethon. Deze inzamelingsactie wordt georganiseerd door de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en is bedoeld om ondersteuning te bieden aan personen die getroffen zijn door water overlast in Brokopondo.

President Chandrikapersad Santokhi  en  vicepresident Ronnie Brunswijk hebben de eerste donatie gedaan bij de officiële start van de Brokopondo-Telethon. De president is zeer ingenomen met dit initiatief van de STVS en gaf aan de beslissing van de organisatie te ondersteunen. Na het oriëntatiebezoek aan het district in het weekend, heeft de president tijdens een krutu de problemen van de bewoners aangehoord. “We moeten ervan bewust zijn dat het gaat om burgers, die reeds eerder hebben moeten verhuizen en nu weer moeten verhuizen”, zei president Santokhi in zijn toespraak. Hiermee legt hij de nadruk op het feit dat klimaatsverandering niet onderschat moet worden. Het staatshoofd nam een voorbeeld aan de situatie van Albina, die ook onderwater zit ondanks er daar geen stuwmeer aanwezig is.

Vicepresident Brunswijk is blij met het initiatief van de STVS. Hij heeft op zijn beurt ook een donatie gedaan aan de bewoners van Brokopondo om ondersteuning te bieden in tijden van nood. In zijn toespraak gaf hij aan dat de regering dag en nacht werkt aan een oplossing voor de toestand in Brokopondo. Het initiatief is volgens hem in nationaal belang. “Zoals het team van de STVS ervoor zorgt dat de mensen niet in steek gelaten worden, zorgt de regering er ook voor dat zij achter deze beslissing staat”, aldus de vicepresident.

Directeur Raoul Abisoina van de STVS is zeer ingenomen met dit moment. In een interview met de Communicatie Dienst Suriname gaf hij aan dat het initiatief genomen werd nadat de situatie van Brokopondo werd gemonitord. Hij gaf aan dat de instantie dit niet langer kon aanzien van daar dat er een start is gemaakt met deze inzamelingsactie voor de bewoners. De donaties bestaan niet alleen uit gelden maar ook levensmiddelen die aan het eind van deze inzamelingsactie overgedragen zullen worden aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Het ministerie zal op haar beurt in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeersing (NCCR) de middelen distribueren naar de bewoners van Brokopondo. Directeur Abisoina roept hierbij de totale samenleving op om ook een bijdrage te leveren door een donatie te doen indien dat mogelijk is.