Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi garandeert aanpak corruptie

De intentie om corruptie aan te pakken is volgens president Chandrikapersad Santokhi hoog op de agenda van de regering. De regering is in nauwe samenwerking bezig met de presidentiële werkgroep Randvoorwaarden en Implementatie Anti-corruptiewet om de laatste zaken goed te regelen. Het staatshoofd heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) op donderdag 4 november 2022 in het parlement aangegeven dat er op korte termijn instituten zullen worden geïnstalleerd die de wet moeten uitvoeren.

De regeringsleider heeft opgemerkt dat Suriname recentelijk is toegetreden tot het Verdrag van de Verenigde Naties (VN) tegen corruptie. “Het operationeel raamwerk van de implementatie van de Anti-Corruptiewet zal in lijn moeten zijn met dit verdrag. Waar nodig zal deze wet worden aangepast in samenwerking met De Nationale Assemblee”, aldus de president. Hij heeft het college verzekerd dat corruptie in Suriname aangepakt zal worden.

President Santokhi heeft benadrukt dat het vervolgingsapparaat en andere noodzakelijke instituten druk aan het werk zijn. De kwesties met betrekking tot HPSG en NV SURFIN zijn reeds onder de aandacht gebracht van het Openbaar Ministerie (OM). “De regering heeft vertrouwen in het Openbaar Ministerie en ook de besluiten die zij neemt in deze kwesties.”