Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Kabinet van de President

President Santokhi eregast bij opening vernieuwd kantoor APA Suriname

President Chandrikapersad Santokhi is eregast geweest bij de opening van het pas gerenoveerde kantoorpand van APA Suriname. Tijdens de activiteit op woensdag 30 maart 2022 is ook de kick-off gegeven van een nieuwe drillingcampagne. Het staatshoofd kreeg een rondleiding van de country manager van het bedrijf, Willem Bloem, in het pand aan de Kromme Elleboogstraat, in Paramaribo.

APA Suriname Corporation, voorheen bekend als Apache Suriname Corporation heeft een leidende positie in waarschijnlijk het meest bekeken nieuwe bassin ter wereld. APA Suriname is een dochterbedrijf van Apache Houston. De multinational kwam Suriname binnen na het winnen van biedingen voor Blok 53 en Blok 58 offshore in respectievelijk 2012 en 2015. Het bedrijf breidde haar kennis van het bekken uit door uitgebreide geologische modellering en seismische acquisitie. In 2019 begon Apache met het boren van de Maka Central-1-put in Blok 58 en schakelde vervolgens TotalEnergies in als een 50-50 joint venture-partner om het blok te verkennen en te ontwikkelen. De partners hebben diverse ontdekkingen bekendgemaakt.

Aishel Bradley, external affairs representative APA Suriname geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aan dat het bezoek van de president aan het bedrijf de goede samenwerking tussen Apache, Staatsolie Maatschappij en de Surinaamse overheid kenmerkt.  “De samenwerking met Staatsolie loopt heel goed. Recent hebben wij ook een overleg gehad met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en de uitkomst is positief te noemen”, aldus Bradley.